Hampaiden puhdistus ja Hammaskiven poisto

Suuhygienistin tekemää suun perusteellista ennaltaehkäisevää puhdistusta suositellaan kaikille vähintään kerran vuodessa. Joidenkin on hyvä käydä suuhygienistin puhdistuksessa kaksi kertaa vuodessa ja  erityistapauksissa jopa 3-4 kertaa vuodessa.

Hammaskiven poistokäynnin yhteydessä hampaiden pinnalta poistetaan hammaskivi, värjäymät ja bakteeripeitteet, samalla ientaskut ja ienverenvuoto mitataan ja rekisteröidään. Hoidon yhteydessä tehdään myös pastapuhdistus tai jauhepuhdistus (sooda), hammasvälien puhdistus, yksilöllisen kotihoidon suunnittelu ja kotihoito-ohjeet, sekä fluori- tai lääkehoito tarpeen mukaan.

Hammaskiven poisto tehdään hoitolassamme miellyttävästi ja jopa kivuttomasti, koska työskentelytekniikkamme ja välineemme ovat kunnossa. Hampaiden pinnat puhdistetaan käsi-instrumentein ja/tai ultraäänilaitteella. Erittäin tulehtuneet ikenet saattavat olla arat ja vaativat erityistä varovaisuutta hoidon aikana, jolloin olemme erityisen hellävaraisia. Bakteeripeitteen ja hammaskiven poisto ientulehduksen yhteydessä on erityisen tärkeää, jotta tulehdustilanne saadaan hallintaan ja hyvällä tehostetulla kotihoidolla paranemaan. Varaamme tarvittaessa toisen hoitokäynnin, jotta ikenien tilanne saadaan hallintaan, kaikki hammaskivi pois ja kotihoito kunnolla käyntiin.

Hammaskiveä syntyy, kun hampaan pinnalle kertyvä bakteeripeite eli plakki kalkkeutuu syljen vaikutuksesta. Koska hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä, myös hampaiden puhdistusvälit suuhygienistin vastaanotolla suunnitellaan yksilöllisesti. On tärkeää, että suuhygienistin tekemä perusteellinen puhdistus tehdään tarpeeksi usein suun terveyttä ylläpitäen – jopa ennaltaehkäisten.

Mikäli hammaskivi saa suussa muhia se aiheuttaa ientulehdusta ja pahimmillaan hampaiden kiinnityskudostuhoa eli parodontiittia. Usein tulehtuneet ikenet ja hammaskivi aiheuttavat myös pahanhajuista hengitystä. Ensiarvoisen tärkeää kiinnityskudosten ja suun hoidossa ovat myös oikeanlainen kotihoito ja hyvät – Sinulle sopivat – kotihoitovälineet.

Monet yleissairaudet, kuten reuma, psoriasis, astma ja MS-tauti voivat pahentua huonon suuhygienian ja suussa olevien tulehdusten vuoksi. Myös diabeteksen hoitotasapaino kärsii ja sydän- ja aivoinfarktiriski suurenee.
Lisää tietoa löydät osoitteesta: http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50086#

HAMPAIDEN PUHDISTUSPAKETTIMME

KEVYTKYLPY: Pintavärjäymien poisto, soodajauhepuhdistus ja/tai kiillotuspastapuhdistus. Hoidon lopuksi hampaat käsitellään mineraalipitoisella suunhoitoaineella CG MI Paste Plus tai CG Tooth Mousse. 

Suosittelemme Kevytkylpyä ylläpitohoitoon, kun käyt säännöllisesti vähintään 4 kuukauden välein suuhygienistillä puhdistuksessa ja kotihoito on toimivaa. Hoito sisältää hyvin pintapuoleisen hammaskiven poiston,  emmekä suosittele Kevytkylpyä ensimmäiseksi käynniksi kun tulet meille. Ensimmäisellä käynnillä on hyvä varata Tehokylpy.

Puhdistusaika max 30min 

Hinta: 85€  (omavastuuosuus 77€)

(Omavastuu; yksityishammaslääkärin lähetteellä vähennetään kelakorvaus 8€)

HAMMASKYLPY: Hammaskiven ja pintavärjäymien poisto käsi-instrumentein ja/tai uä-laitteella hellävaraisesti, mutta perusteellisesti, hammasvälien puhdistus (hammaslanka, -tikku, tai -väliharja) ja sopivien kotihoitovälineiden kokeilu, näyttö ja opastus, soodajauhepuhdistus tai kiillotuspastapuhdistus. Hoidon lopuksi hampaat käsitellään mineraalipitoisella suunhoitoaineella CG MI Paste Plus tai CG Tooth Mousse. Hoidon jälkeen suu on puhdas ja raikas!

Suosittelemme Hammaskylpyä ylläpitohoitoon, kun käyt säännöllisesti vähintään 6-8kk välein suuhygienistillä puhdistuksessa ja kotihoito on kutakuinkin toimivaa. Mikäli tarvetta varaamme uuden ajan, jotta kaikki hammaskivi saadaan poistettua, ikenien tilanne kontrolloitua ja kotihoito kuntoon. Soodajauhepuhdistusta ei voida välttämättä tehdä, mikäli ien on kovasti tulehtunut, jolloin suosittelemme toista käyntiä.

Puhdistusaika max 45min 

Hinta 115€ (omavastuuosuus 97€)

(Omavastuu; yksityishammaslääkärin lähetteellä vähennetään kelakorvaus 18€)

TEHOKYLPY: Runsaan hammaskiven ja pintavärjäymien poisto käsi-instrumentein ja/tai uä-laitteella hellävaraisesti, mutta perusteellisesti, hammasvälien puhdistus (hammaslanka, -tikku, tai -väliharja) ja sopivien kotihoitovälineiden käytön kokeilu, näyttö ja opetus, tarvittaessa hampaiden pesuohjaus, soodajauhepuhdistus tai kiillotuspastapuhdistus. Hoidon lopuksi hampaat käsitellään mineraalipitoisella suunhoitoaineella CG MI Paste Plus tai CG Tooth Mousse.

Suosittelemme Tehokylpyä, kun edellisestä suuhygienistikäynnistä on aikaa  n. 10-12 kuukautta tai enemmän, tai jos hammaskiven poistoa ei ole aiemmin tehty, sinulla on hyvin runsaasti hammaskiveä tai sinulla on hankaluuksia suun kotihoidon kanssa. Mikäli tarpeen, varaamme uuden ajan, jotta suun tilanne ja kotihoito saadaan kuntoon ja ikenien tilanne kontrolloitua. Soodajauhepuhdistusta ei voida tehdä, mikäli ien on kovasti tulehtunut, jolloin suosittelemme toista hoitokäyntiä. 

Hoitokäynnin/hoitokäyntien jälkeen suu on puhdas ja raikas, kotihoitovälineet kunnossa ja suunhoito tuntuu taas mukavalta!

Puhdistusaika max 60 min 

Hinta 142€ (omavastuuosuus 124€)

(Omavastuu; yksityishammaslääkärin lähetteellä vähennetään kelakorvaus 18€)

Meillä hammaskiven poisto tehdään hellävaraisesti, mutta perusteellisesti ja kiireettömästi, toiveitasi kunnioittaen.
Meille suunhoito on sydämen asia ja haluamme, että suusi voi hyvin!
Tervetuloa miellyttävämpään suunhoitoon – Meillä sinun ei tarvitse jännittää!

 

Hoitokäynteihin ei lisätä käynti- tai toimistomaksuja.